Stara Japani

Viihdeuutiset

Maailman paksuin lumikinos – tässä ei lumiaura enää auta

Suomessa lämpimät helmikuun kelit ovat hiljalleen jo sulattamassa muutenkin melko ohutta lumikerrosta, mutta maailman paksuin lumikinos ei ehdi yhdessä kesässä enää sulaa. Se ei kuitenkaan sijaitse Etelä- tai Pohjoisnavalla, vaan Japanissa.

Toyaman prefektuurissa sijaitsevan Tateyama-Kurobe -alppitien varrella Tate-vuoren liepeillä sijaitsee paikka, jossa kerrotaan olevan maailman paksuin lumikerros. Alueella on nimittäin kasautunut lunta peräti noin 20 metrin korkeudelta, ja näky on todella majesteettinen.

Omachin ja Toyaman välinen tieosuus on auki turisteille huhtikuusta heinäkuuhun. Alueella on myös hotelli Tateyama, jossa turistit voivat majoittua käydessään ihastelemassa valtavia lumikinoksia.

finally made it here after 🚊🚞🚍🚟 #19M #snowwall #snowcorridor #alpineroute

A photo posted by Vicky Uvimolchai (@vickyuu) on

#tateyamakurobealpineroute #snowcorridor in #japan

A photo posted by Kim Tran (@cuckimtran663) on

Viihdeuutiset

Japanin ruska kukoistaa – kuvat lehtiasetelmista someilmiöksi

Kun ilmaston valo vähenee ja lämpötila alenee, loppuu myös puissa olevien lehtien yhteyttäminen. Tällöin vihreä väri hajoaa ja esiin nousevat kasvisolun oranssit, ruskeat, keltaiset ja punaiset sävyt. Japanilaista ruskaa pääsee nyt ihailemaan tuoreen someilmiön kautta.

Instagramissa on valloillaan uusi someilmiö nimeltään ochiba art, joka tarkoittaa värikkäistä lehdistä tehtyjä taideteoksia. Maahan pudonneita lehtiä on aseteltu erilaisiin kuvioihin, kuten sydämen muotoihin. Osa on jalostanut värikkäitä lehtiä kukkakimpuiksi tai silhueteiksi.

Suomessa Lapin ruska on perinteisesti kauneimmillaan syyskuun toisella viikolla. Etelä-Suomessa ruskasta pääsee nauttimaan tavallisesti vasta lokakuussa. Ruskaretket ovat erittäin suosittuja myös Japanissa, jossa ruskan metsästystä kutsutaan sanalla ”momijigari”.

昨日すごくいい天気だった☀️☀️☀️ #昨日の4限#デザイン基礎#落ち葉アート#🍁

A photo posted by Saki Kitazumi (@sakiiii_97) on

.❤️ #Heart#ハート#落ち葉#落ち葉アート #足元くら部 #winter#olympus#tg870

A photo posted by Norika (@___nrkgw412) on

グレースリッポン3人組! #落ち葉アート#ハート#3人組

A photo posted by ゆうり (@yuuri3003hsj) on

#落ち葉アート #ハート #来宮神社

A photo posted by @ny.1108 on

Design?何なんでしょう?#銀杏#落ち葉アート #落ち葉#art

A photo posted by Shinichi Hoshikawa (@hossy617) on

Viihdeuutiset

Japanilaiset morsiamet tekevät kimonoista morsiuspukuja

Kimonot ovat yleensä näyttävillä kuvioinneilla koristeltuja kaapuja, joita nähdään japanilaisten päällä. Kimonoja voivat käyttää sekä miehet että naiset. Laadukkaat kimonot ommellaan pääasiassa käsin.

Japanilaiset morsiamet ovat saattaneet astella vihille perinteiseen kimonoon pukeutuneena. Nyt naiset valitsevat edelleen asukseen kimonon, mutta se on taiteltu heidän päälleen muistuttamaan enemmän länsimaalaista morsiuspukua. Trendi on erittäin nosteessa, Oriental Wasou -sivusto paljastaa.

Häämekkoa voi siis käyttää myöhemmin tavallisen kimonon tapaan. Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia uudenlaisista kimonomekoista. Kimonojen muokkaaminen ei varmastikaan miellytä kaikkia, sillä asua pidetään arvokkaana perinteenä.

Matkailu Viihdeuutiset

Seksihotellit yleistyvät Japanissa – kodit liian pieniä intiimeihin hetkiin

Japanissa on noin 35.000 love hotelia, eli seksin harrastamiseen tarkoitettua majoitusalan liikettä. Belgialainen valokuvaaja Zaza Bertrand vieraili hotelleissa ikuistamassa pareja valokuvanäyttelyään varten. Rakkaushotellit ovat usein ainoita paikkoja, joissa pariskunnat voivat harrastaa seksiä.

Japanissa on korkeat asuntojen vuokrat. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että asunnoissa asuu samaan aikaan useampi ihminen tai sukupolvi. Tällöin pariskuntien on lähes mahdotonta harrastaa seksiä ilman, että muut asukkaat kuulisivat tai näkisivät. Ongelmaan on ratkaisu: Love Hotel.

Japanilaiset kärsivät läheisyyden puutteesta. Ratkaisuksi on rakennettu rakasteluun soveltuvia hotelleja, joita vuokrataan käyttäjille tuntitaksalla. Zaza Bertrand etsi vapaaehtoisia valokuvattavia netti-ilmoituksilla. Nainen tarjosi pareille hotellin palvelut kolmeksi tunniksi. Bertrand ikuisti kuviin hetkiä ennen varsinaista yhdyntää.

Perinteisten japanilaishäiden järjestäminen on kallista. Nuoret asuvat yhä pidempään vanhempiensa luona, keskittyvät uraansa ja unohtavat seksuaalisuutensa. Hotelleissa vierailee myös syrjähyppyjä tekeviä ihmisiä, mutta myös tavallisia pareja, jotka haluavat kahdenkeskistä aikaa, Dazed uutisoi.

Expecting my very first book in november!

Publié par Zaza Bertrand sur dimanche 2 octobre 2016

Publié par Zaza Bertrand sur dimanche 6 novembre 2016

Matkailu Viihdeuutiset

Japanilaisessa museossa pelkkiä kiviä – vastaavia et muualla näe

Museot ovat parhaimmillaan elämyksiä tarjoavia kulttuuripaikkoja, joissa yleisö pääsee tutustumaan tiettyyn aihealueeseen pintaa syvemmältä. Museoihin voidaan kertätä taiteen lisäksi myös kulttuurihistoriaa ja luonnontiedettä. Japanissa on museo, jossa on esillä erikoisia kiviä.

Bored Panda -sivusto uutisoi Chinsekikan-nimisestä museosta, joka sijiatsee muutaman tunnin päästä Japanin pääkaupunki Tokiosta. Museossa on esillä 1.700 erikoista kiveä, joista 900 muistuttaa ihmisten tai tunnettujen hahmojen kasvoja. Mukana on muun muassa Elviksen, Boris Jeltsinin ja Donkey Kongin kasvoja muistuttavat kivet.

Chichibun kaupungissa sijaitseva museo on yhden miehen perustama. Hän keräsi kiviä yli 50 vuotta. Valitettavasti museon perustaja menehtyi kuusi vuotta sitten, mutta hänen tyttärensä on jatkanut työtä.

In japan there’s a museum for rocks that look like faces. Now i can die happy