Legendaarinen näyttelijä Kirk Douglas on kuollut 103-vuotiaana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä ja Oscar-voittaja Kirk Douglas on kuollut eilen, 5. helmikuuta. Hän näytteli urallaan noin 90 elokuvassa. Näyttelijäveteraanin kuolemasta tiedotti hänen oma poikansa, näyttelijä Michael Douglas.

Kirk Douglas oli kuollessaan 103-vuotias. Hänen juurensa ovat Venäjällä, sillä miehen vanhemmat muuttivat Yhdysvaltoihin venäjänjuutalaissiirtolaisina. Douglasin nimi oli syntyessään Issur Danielovitch Demsky, mutta hän muutti sen Kirk Douglasiksi yliopiston kesäteatterissa näytellessään opiskeluvuosinaan. Hänestä tuli erittäin tunnettu Hollywood-kasvo.

– Maailmalle hän oli legenda, joka sopi hyvin elokuvamaailman kulta-aikaan, ja hyväntekijä, joka sitoutui oikeudenmukaisuuteen ja uskomiinsa normeihin. Minulle ja veljilleni Joelille ja Peterille hän oli kuitenkin isä, Catherinelle hän oli upea appiukko, lapsenlapsilleen rakastava isoisä ja vaimolleen Annelle mahtava aviomies, Michael Douglas kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

View this post on Instagram

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on