Törkeä raiskaus selvisi DNA:n avulla Helsingissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Espoon Lippajärvellä tapahtui törkeä raiskaus kesällä 2018. Epäiltyä tekijää ei tavoitettu yleisövihjeistä huolimatta. Poliisi pääsi epäillyn jäljille syksyllä 2019, kun hänen dna-näytteensä rekisteröitiin toiseen rikokseen liittyen.

Suomessa asuva 25-vuotias irakilainen mies pahoinpiteli kadulla toista miestä Helsingissä syksyllä 2019. Hänet otettiin kiinni kuulusteluja varten. Pahoinpitelystä epäillyn miehen dna rekisteröitiin. Mies saatiin näytteen avulla yhdistettyä Espoossa kesällä 2018 tapahtuneeseen törkeään raiskaukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt miehen todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta epäiltynä tutkintavankeuteen. Rikosasia on syyteharkinnassa ja rikosasia tultaneen käsittelemään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Poliisi pitää rikoksesta epäillyistä sekä tuomituista dna-rekisteriä, johon rikospaikoilta taltioituja dna-näytteitä verrataan. Dna-rekisteristä on monesti apua vanhojenkin rikosten selvittämisessä.