WWF:n Luontolivessä uusia tähtiä – kamera kuvaa lintujen talviruokintapaikkaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lintujen talviruokinnan seuraaminen on nautinnollista katseltavaa. Talitintit lienevät yleisimpiä vieraita lintulaudoilla, mutta toisinaan pääsee näkemään harvinaisempia syöpöttelijöitä, kuten erittäin uhanalaisia hömötiaisia.

Suurin osa Suomen linnuista muuttaa talveksi etelään, mutta osa jää sinnittelemään kylmään Pohjolaan. Ihmisen tarjoama talviruokinta voi auttaa monia lintuja selviämään pahimpien pakkasten yli. WWF:n uusi kamera välittää livekuvaa lintujen talviruokintapaikalta, joka sijaitsee suojellussa vanhassa metsässä.

Talvilintukamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa seurataan suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Aiemmin kamerat ovat taltioineet muun muassa saimaannorpan, sääksen, ahman, kyyn, metsäpeuran, liito-oravan ja järvilohen elämää. Lähetyksiä on katsottu yhteensä lähes seitsemän miljoonaa kertaa.