Näyttelijä Juha Muje on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen näyttelijä Juha Muje on kuollut. Hän menehtyi 69-vuotiaana sairastuttuaan taannoin vakavasti. Hänen sairastumisestaan kertoi taannoin Samppalinnan kesäteatteri, jonka Mielensäpahoittaja-musiikkinäytelmän pääroolissa Muje oli määrä nähdä ensi kesänä. Näyttelijä aikoi jättäytyä hiljalleen eläkkeelle näyttelijän työstään.

Juha Muje työskenteli Kansallisteatterissa vuodesta 1997 alkaen ja jäi eläkkeelle vuonna 2013. Hänen viimeinen roolinsa Kansallisteatterissa nähtiin Pirkko Saision ja Jussi Tuurnan teoksessa Musta Saara. Mujeen viimeiseksi teatterityöksi jäi Turun Kaupunginteatterin Katoava maa -esitys.

Muje ehti mittavan uransa aikana työskennellä laajalti myös muissa teattereissa ja tehdä runsaasti mieleenpainuvia elokuvarooleja. Hän sai Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinnon vuonna 2007. Hänen muistelmateoksensa Juha Muje – näyttämöllä ja kulisseissa ilmestyi vuonna 2017.