Kommunikointi on parisuhteen perusta – kosketus ja kauniit sanat osana rakkauden kieltä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ystävänpäivää vietetään perjantaina 14. helmikuuta. Päivä on ystävysten ja rakastavaisten yhteinen juhla, jolloin kunnioitetaan erilaisia rakkauden tunteita. Onnellisen parisuhteen perustana voidaan pitää kommunikointia, sillä ilman yhteistä kieltä on vaikea rakentaa molempia osapuolia tyydyttävää liittoa.

Eroottinen verkkokauppa Sinful on toteuttanut kyselyn, jonka mukaan suomalaisten yleisin rakkauden kieli on fyysinen kontakti. Amerikkalainen parisuhdeterapeutti Gary Chapman on kehittänyt teorian viidestä rakkauden kielestä, joiden lähtökohtana on se, että me ihmiset kaipaamme erilaisia asioita parisuhteissamme tai muissa läheisissä ihmissuhteissa.

Kun oma rakkauden kieli on fyysinen kontakti, tarkoittaa se sitä, että parisuhteessa kaikenlainen kosketus on itselle todella tärkeää. Fyysinen läheisyys kattaa tietenkin suudelmat, halaamisen ja seksin, mutta kyse voi ihan yhtä hyvin olla kevyistä kosketuksista tiskauksen aikana tai kävelemisestä käsi kädessä kadulla.

Parisuhteessa on tärkeää, että suhteen molemmat osapuolet puhuvat samaa rakkauden kieltä. Jos toinen osapuoli ei vastaanota tai anna fyysistä kosketusta samalla tavalla kuin hänen kumppaninsa, voi parisuhteen kanssakäyminen ontua. Toiset haluavat osoittaa rakkautensa ennemmin kauniilla sanoilla, lahjoilla, ajalla ja läheisyydellä sekä palveluksilla. Kun kumppanukset kertovat odotuksista ja toiveistaan, voi liitto kestää ajasta ikuisuuteen.