Nainen hukkasi c-kasetin 25 vuotta sitten – törmäsi siihen yllättäen ruotsalaisessa taidenäyttelyssä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ennen musiikin suoratoisto- ja latauspalveluita suosikkitappaleista koostettiin mixtape-kokoelmia fyysisille formaateille. 1990-luvulla omat kokoelmat nauhoitettiin tyypillisesti c-kaseteille radiosta tai cd-levyiltä. Nyt eräs nainen on löytänyt vanhan kasettikokoelmansa hämmästyttävällä tavalla.

Saksalainen Stella Wedell oli 25-vuotta sitten lomailemassa Espanjassa, mukanaan muun muassa Pet Shop Boysia ja Bob Marleyta sisältänyt c-kasetti. Mixtape-kasetti katosi loman aikana. Wedell kuitenkin törmäsi siihen uudelleen epätodennäköisessä paikassa, tukholmalaisessa Fotografiska-taidegalleriassa.

Mereen joutuneesta muoviroskasta taidetta tekevä Mandy Barker oli löytänyt nauhan rannalta Lanzarotessa. Hän oli onnistunut kunnostuttamaan kasetin kuunneltavaksi ja asettanut sen esille Sea of Artifacts -näyttelyynsä. Wedell tunnisti nauhan näyttelystä sen kappalelistan ansiosta, uutisoi CNN.