Mies piti naisystävää vankina – pakotti katsomaan historiallista draamasarjaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Iowassa asuva Robert Lee Noye oli päättänyt järjestää naisystävälleen näytöksen. Hän pakotti 37-vuotiaan Jill Sheltonin istumaan television ääressä ja katsomaan Juuret-nimistä historiallista draamasarjaa.

The Smoking Gunin mukaan 52-vuotias Noye uhkasi tappaa naisen, jos hän ei olisi katsonut ohjelmaa. Kyseessä on kahdeksan jaksoa käsittävä pulitzer-palkitun romaanin pohjalta tehty sarja, joka kertoo tummaihoisten historiasta Yhdysvalloissa. Sarja ilmestyi vuonna 1977.

Miehen mukaan nainen ei ymmärtäisi rasismia, ellei hän katsoisi ohjelmaa. Hän uhkasi tappaa naisen ja ripotella hänen kehonosia pitkin valtatietä Cedar Rapidsista Chicagoon. Nainen ei saanut nousta sohvalta.

Mies pidätettiin ja toimitettiin telkien taakse. Hänet on määrätty lähestymiskieltoon naisystäväänsä. Juuret-sarja sai aikanaan yhdeksän Emmy-palkintoa ja 36 ehdokkuutta.