Tapaturmien ruuhkapiikki ajoittuu talvilomakaudelle – lasketteluloma ja alkoholi lisäävät riskiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa vietetään parhaillaan hiihtolomakautta. Koska eteläisen Suomen lumitilanne ei tarjoa mahdollisuuksia talviurheilun harrastamiseen, suuntaavat useat perheet pohjoisempiin maisemiin lomailemaan. Tämä tarkoittaa usein myös jyrkempiin rinteisiin menemistä ja alkoholin nauttimista.

LähiTapiolan korvauspalveluista kerrotaan, että tapaturmien ruuhkapiikki ajoittuu talvilomakaudelle. Yleisiä vammoja ovat venähdys- ja revähdystasoiset vammat, erilaiset raajojen murtumat sekä pään alueen vammat. Myös kaaduttaessa syntyvät yläraajojen, erityisesti ranteiden vammat tai murtumat ovat yleisiä.

– Ihan kylmiltään ei kannattaisi lähteä urheilemaan. Monet venähdykset olisivat vältettävissä lämmittelemällä ennen urheilusuorituksia. Laskettelu ja muut lajit kannattaa aloittaa tauon jälkeen maltilla ja harrastaa omien taitojen rajoissa. Liian vaikeat laskettelurinteet ja alkoholi lisäävät myös molemmat tapaturmariskiä, muistuttaa palvelupäällikkö Heidi-Maria Hänninen LähiTapiolan korvauspalveluista.

Matkustajavakuutus on voimassa myös kotimaan matkailussa ja kotimaassa syntyneitä hoitokuluja korvataan vakuutusehtojen mukaisesti.