Video: Lumilautailija joutui lumivyöryyn – kallionseinämä pelasti viime hetkellä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lumivyöryt voivat aiheuttaa hengenvaarallisia tilanteita talvilajeja, kuten laskettelua ja lumilautailua harrastaville. Siksi onkin tärkeää, että kyseisten lajien harrastajat oppivat tuntemaan vaaran merkit hyvissä ajoin.

Lumilautailija Alex Gavic joutui taannoin pelottavaan tilanteeseen Yhdysvaltojen Utahissa sijaitsevassa rinteessä. Hän huomasi lumimassan liikkuvan vaarallisella tavalla aivan lähellään. Gavick onnistui välttymään lumivyöryn alle joutumiselta tarttumalla kiinni kallionseinämään ja odottamalla kunnes vaara oli ohi.

Tilanne ikuistui videolle lumilautailijan reppuun kiinnittämän 360 GoPro Max -kameran ansiosta. Gavic kertoo USA Today -lehdelle kantavansa lumilautaillessaan aina mukanaan lumen alta löytämistä helpottavaa piipparia, sondia ja lapiota.