Joaquin Phoenix pelasti lehmän ja vasikan teurastamolta Oscar-voiton jälkeisenä päivänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Joaquin Phoenix voitti taannoin parhaan miespääosan Oscarin roolistaan Joker-elokuvassa. Tähti puhui kiitospuheessaan eläin- ja ihmisoikeustyön tärkeyden puolesta.

Phoenix päätyi Oscareita seuraavana päivänä puheista tekoihin vierailemalla Los Angelesissa sijaitsevalla Manning Beef -teurastamolla. Väiteltyään eläinten oikeuksista sen toimitusjohtaja Anthony DiMarian kanssa Phoenix pyysi, voisiko hän saada Liberty-lehmän ja tämän Indigo-vasikan. Näyttelijän pyyntöön vastattiin myöntävästi.

Phoenix toimitti lehmän ja vasikan asumaan Farm Sanctuary -eläinsuojaan. Farm Sanctuaryn mukaan karjaeläinten pelastaminen ei ollut etukäteen suunniteltua. Phoenixin mukaan vierailu teurastamolla sai hänet ymmärtämään, että erimielisyyksistä huolimatta hänellä ja teurastamoa johtavalla DiMarialla on myös paljon yhteistä.