Juoksija loukkasi jalkansa keskellä metsää – ryömi kahdeksan tuntia pakkasessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tavanomaisesta juoksulenkistä on tullut yhdysvaltalaiselle miehelle kamppailu elämästä ja kuolemasta. Polkujuoksija Joseph Oldendorf joutui ryömimään tuntikausien ajan pakkasessa murrettuaan jalkansa.

Oldendorf oli murtanut nilkkansa jäällä kesken juoksunsa Washingtonin osavaltiossa sijaitsevassa metsässä. Koska metsässä ei ollut kenttää, ei miehellä ollut muuta mahdollisuutta kuin yrittää ryömiä eteenpäin. Lämpötila putosi pakkasen puolelle ja Oldendorfilla oli päällään vain kevyet juoksuvaatteet.

Ryömiminen kävi polville niin raskaaksi, että juoksijan täytyi sitoa kenkänsä suojaamaan niitä. Ryömittyään kilometrien matkan Oldendorf huomasi puhelimessaan olevan kenttää ja hän soitti hätänumeroon. Koska pelastustyöntekijöiden saapumisessa syrjäiselle alueelle kesti useita tunteja, jatkoi mies ryömimistä pysyäkseen lämpimänä.

Oldendorf pelastettiin lopulta helikopterilla lähes kahdeksan tunnin ryömimisen päätteeksi. Hänet toimitettiin CNN-uutissivuston mukaan sairaalaan jalkavamman ja paleltumien vuoksi.

 

JSAR was paged at 12:45 AM on Saturday, February 22, 2020, for the rescue of an injured trail runner on the Duckabush…

Publiée par Jefferson Search and Rescue sur Dimanche 23 février 2020