Ex-sotilas rikkoi lankutuksen maailmanennätyksen – yli kahdeksan tuntia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lankuttaminen, eli planking, nousi joitain vuosia sitten maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Harva lajin ahkera harrastajakaan kykenee samanlaisiin suorituksiin, kuin entinen Yhdysvaltojen merijalkaväen sotilas George Hood.

62-vuotias Hood rikkoi taannoin lankuttamisen virallisen maailmaennätyksen. Hän pysytteli niin kutsutussa lankkuasennossa jopa kahdeksan tunnin, 15 minuutin ja 15 sekunnin ajan. Hän rikkoi kiinalaisen Mao Widongin aikaisemman ennätyksen, joka oli kahdeksan tuntia, yksi minuutti ja yksi sekunti.

Suorituksen päätteeksi aikaisemminkin lankutuksen maailmanennätyksen rikkonut Hood teki vielä 75 punnerrusta. BBC:n mukaan mies suunnittelee lopettavansa lankutusennätysten rikkomisen tuoreimpaan suoritukseensa.