Kobe Bryantin vaimo haastaa helikopteriyhtiön oikeuteen – syyttää kuolemantuottamuksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koripallotähti Kobe Bryant kuoli tammikuun lopussa tyttärensä ja seitsemän muun henkilön kanssa helikopterionnettomuudessa. Nyt urheilijan vaimo, Vanessa Bryant, on aloittanut oikeustoimet helikopteria operoinutta yhtiötä vastaan.

Kanteen mukaan Island Express Helicopters ja helikopterin lentäjä Ara George Zobayan syyllistyivät kuolemantuottamukseen. Lentäjää syytetään huolimattomuudesta hänen lennettyään sumuisissa ja helikopterille epäsuotuisissa olosuhteissa.

Lentäjän kerrotaan saaneen jo aikaisemmin huomautuksen Yhdysvaltojen ilmailuhallinnolta sääntöjensä rikkomisesta. Kanteen mukaan Island Express Helicoptersilla ei myöskään ollut asianmukaisia turvallisuuskäytäntöjä, jotka olisivat estäneet lennot vaarallisissa olosuhteissa.

Vanessa Bryant vaatii yhtiöltä määrittelemättömiä korvauksia henkisistä kärsimyksistä, taloudellisen tuen menettämisestä ja urheilijan hautajaiskuluista, uutisoi TMZ.