Video paljastaa: Aurinkokunnan suurimmat asteroidit ovat valtavia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aurinkokunnassamme kiertää valtava määrä eri kokoisia asteroideja. Niistä etenkin suurimmat saattaisivat Maahan osuessaan aiheuttaa valtavia, koko planeetan kattavia tuhoja.

Metal Ball Studiosin luoma tuore Youtube-video paljastaa, kuinka runsaasti Aurinkokunnan meteoroidien, asteroidien ja kääpiöplaneettojen koot vaihtelevat. Kappaleita verrataan videolla New Yorkin rakennuksiin.

Videon pienin kappale on meteoroidi 2008 TC3, joka on noin 4,1 metriä korkea. Huomattavasti isompia asteroideja edustaa esimerkiksi Eiffel-tornia suurempi 99942 Apophis, jonka halkaisija on 370 metriä.

Suurikokoisemmat, kymmenien kilometrien kokoiset asteroidit jättäisivät koko New Yorkin varjoonsa. Suurin videolla esiteltävä taivaankappale on kääpiöplaneetta Ceres, jonka halkaisija on noin 939 kilometriä.