NASA julkaisi näyttävän videon – tältä Kuu näytti Apollo 13 -lennnon miehistölle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apollo 13 on jäänyt historiaan yhtenä historian vaarallisimmista kuulennoista. Huoltomoduulissa tapahtuneen räjähdyksen vuoksi miehistö oli vaarassa kuolla avaruudessa. He kuitenkin pääsivät palaamaan elävinä maahan.

Onnettomuuden vuoksi miehistö ei kyennyt laskeutumaan Kuuhun. He pääsivät kuitenkin näkemään Kuun pintaa noin 250 kilometrin korkeudesta. Nyt NASA on julkaissut näyttävän jäljennöksen siitä, minkälaiset näkymät Apollo 13 -kuulennon miehistölle avautuivat.

Apollo 13:n miehistö kiersi lopulta kuun ympäri ja antoi sen vetovoiman lingota aluksensa takaisin Maahan. Kuulento on sittemmin dramatisoitu vuonna 1995 ilmestyneeksi Apollo 13 -elokuvaksi, jonka pääroolissa nähtiin Tom Hanks.