Saunajuomaksi punaviiniä jäillä – tyylitietoisen valinta

Kaupallinen yhteistyö Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat tunnetusti saunakansaa, ja kuumien löylyjen välissä maistuu vilvoittelutuokio asiaankuuluvien juomien kera. Trenditietoiset uskaltavat kokeilla saunomisen yhteydessä perinteisen oluen sijaan rohkeasti myös uusia juomia, ja nyt suomalaiseen saunaperinteeseen on yhdistetty myös punaviini.

Punaviini on totuttu juomaan yleensä hieman huoneenlämpöä viileämpänä, mutta nyt australialainen viinitulokas Jam Shed haastaa suomalaiset kokeilemaan sitä rennommalla tavalla. Punaviiniä voi nimittäin nauttia myös jääpalojen kera, ja tämä rohkea yhdistelmä toimii erityisen hyvin juuri saunomisen yhteydessä. Huurteisen viilestä punaviinistä voi toki nauttia myös kesähelteellä vaikkapa terassilla ystävien seurassa.

Mikäli punaviinilasillisen haluaa ottaa mukaan saunan lauteille, onnistuu sekin mainiosti, koska jääpalat pitävät juoman raikkaan viileänä kovissakin löylyissä. Alkon julkaiseman tilaston mukaan lasillinen jäiden kera nautittua punaviiniä sisältää noin 128 kilokaloria, joten se on melko kevyt juomavalinta verrattuna esimerkiksi saunaolueen tai -siideriin saati muihin saunomisen yhteydessä usein nautittaviin herkkuihin.

Kuva: Jam Shed -punaviiini

Jam Shed Shiraz 2019 -punaviini on australialainen uutuus, joka saapui Alkon valikoimiin vuoden 2020 alussa. Se on pehmeä ja hedelmäinen keskitäyteläisiä punaviini, jossa on hiven makeutta. Viinistä voi löytää kypsien tai kuivattujen hedelmien aromeja ja hentoa mausteisuutta. Tämän viinin kanssa voit olla rohkea ja kokeilla sitä myös mausteisten ruokien tai jääpalojen kanssa. Tutustu viiniin tarkemmin Alkon sivuilla.