Miehelle erikoinen syyte – joutui oikeuteen ärsyttävyytensä vuoksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joidenkin ihmisten sietämätön käytös voi tuntua miltei lainvastaiselta, mutta järin monessa maassa ärsyttävyyttä ei lasketa rikokseksi. Tuoreen oikeustapauksen perusteella Australian Tasmaniassa on toisin.

Hobartissa asuvaa Brady Leigh Macphersonia syytetään rikollisesta ärsyttävyydestä. Hän odottaa parhaillaan oikeuskäsittelyä haukuttuaan naista v*ttupääksi useita kertoja. Tasmanian lain mukaan toisen ihmisen kiusaaminen, haukkuminen tai ärsyttäminen voidaan laskea rikokseksi.

Maistraatti Reg Marronin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän on koskaan kuullut kenenkään joutuneen syytetyksi rikollisesta ärsyttävyydestä. Macphersonia syytetään myös lukuisista muista rikkomuksista, kuten kannabiksen hallussapidosta ja sopimusrikkomuksesta, uutisoi 7News.