Reppureissaajat halutaan jälleenrakentamaan Australiaa – voivat saada pidennetyt viisumit

Matkailu · Tim Isokivi

Australian tuhoisien maastopalojen jälkeisen jälleenrakentamiset ovat parhaillaan käynnissä. Nyt apua kaivataan myös maassa matkustavilta turisteilta.

Australiassa matkustavien reppureissaajien on täytynyt tyypillisesti tehdä töitä esimerkiksi maa- tai viinitiloilla saadakseen pidempiaikaisen viisumin. Nyt lisäaikaa viisumiin voi 9News-uutissivuston mukaan saada myös avustamalla niitä yhteisöjä, joissa maastopalot ovat aiheuttaneet tuhoja.

Australian maahanmuuttoministeri Alan Tudgen mukaan matkailijat voivat auttaa viljelijöitä ja yrittäjiä esimerkiksi tonttien siivoamisessa sekä patojen, teiden ja rautateiden kunnostamisessa. Turistit voivat työskennellä saman työantajan kanssa kerralla yhteensä 12 kuukauden ajan entisen kuuden kuukauden sijaan.