Ravintola mittaa asiakkaiden lämpötilan ovella – ei päästä kuumeisia sisään

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelko koronaviruksen leviämisestä on monissa maissa johtanut äärimmäisiinkin toimenpiteisiin. Eräässä Los Angelesissa sijaitsevassa ravintolassa asiakkailta mitataan kuume ennen sisäänpääsyä.

Sichuan Impression -ravintolaan pyrkiviltä on tammikuun lopusta saakka tarkistettu lämpötila infrapunalämpömittarin avulla. Mikäli se ylittää kuumeen rajan, käännytetään heidät pois. Kuumetta ei mitata ainoastaan asiakkailta, sillä myös hengityssuojaimiin sonnustautuneiden työntekijöiden lämpötila tarkistetaan kahdesti päivässä.

NBC-uutissivuston mukaan Sichuan Impressionin omistajalla on Kiinassa asuvia sukulaisia sekä ystäviä, ja hän on nähnyt mitä virus on aiheuttanut maassa yrityksille. Niinpä hän haluaa pyrkiä pitämään huolen siitä ettei hänen ravintolalleen käy samoin. Asiakkaiden kerrotaan suhtautuneen varotoimenpiteeseen ymmärtäväisesti.