Ravintola mittaa asiakkaiden lämpötilan ovella – ei päästä kuumeisia sisään

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelko koronaviruksen leviämisestä on monissa maissa johtanut äärimmäisiinkin toimenpiteisiin. Eräässä Los Angelesissa sijaitsevassa ravintolassa asiakkailta mitataan kuume ennen sisäänpääsyä.

Sichuan Impression -ravintolaan pyrkiviltä on tammikuun lopusta saakka tarkistettu lämpötila infrapunalämpömittarin avulla. Mikäli se ylittää kuumeen rajan, käännytetään heidät pois. Kuumetta ei mitata ainoastaan asiakkailta, sillä myös hengityssuojaimiin sonnustautuneiden työntekijöiden lämpötila tarkistetaan kahdesti päivässä.

NBC-uutissivuston mukaan Sichuan Impressionin omistajalla on Kiinassa asuvia sukulaisia sekä ystäviä, ja hän on nähnyt mitä virus on aiheuttanut maassa yrityksille. Niinpä hän haluaa pyrkiä pitämään huolen siitä ettei hänen ravintolalleen käy samoin. Asiakkaiden kerrotaan suhtautuneen varotoimenpiteeseen ymmärtäväisesti.

 

View this post on Instagram

Notice to Prevent and Control Wuhan New Coronavirus (nCoV) Our dearest friends of Sichuan Impression, After a Washington state resident was diagnosed with the new coronavirus infection, a second US case was confirmed in Chicago on the 24th. On the same day, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) issued a top-level tourist warning for the outbreak in Hubei, China, recommending planned travelers to cancel any unnecessary trips to the area. (from BBC NEWS) As a Chinese restaurant rooted in Los Angeles that aims at thriving the traditional Chinese culinary culture, Sichuan Impression also pays close attention to the development of this new epidemic. According to the news, infections are rapidly spreading across China. We at Sichuan Impression respect and enjoy having our guests who come from all corners of the world. Offering you a healthy and safe dinning environment is also upheld as our top priority. After taking careful consideration, we wish to adopt the following prevention and control measures and we sincerely ask for the cooperation from each and every guest: 1. We will use infrared thermometer to measure the temperature of each guest who comes to dine; 2. If any abnormal symptom, such as fever, is identified, we will immediately assist to contact the nearest medical service; 3. If you refuse to cooperate with the temperature measurement, we have to regretfully deny the service to you for the time being; 4. We encourage everyone to order “to-go” for the time being, and will offer 5% off discount for the entire order. It has been 6 years since Sichuan Impression opened, and to treat everyone who comes to dine equally has always been our basic principle. We are grateful for your cooperation during this extraordinary period. Sichuan Impression January 26,2020 #sichuanimpression #锦城里

A post shared by Sichuan Impression (@sichuan_impression_) on