Haluatko välttää selluliittia? Jätä nämä herkut syömättä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Selluliitti on monien naisten kohdalla asia, jonka kanssa he joutuvat elämään. Selluliittia voi tulla kenelle tahansa eikä se ole ongelma ainoastaan sellaisilla naisilla, joilla on ylimääräistä rasvaa kehossaan. Selluliitin syntymisen todennäköisyyttä pystyy kuitenkin pienentämään oman ruokavalion avulla.

Selluliittia syntyy kun rasvaa ihoon sitovat kollageenit venyvät ja repeytyvät minkä seurauksena rasvasolut pääsevät leviämään. Moni luulee, että selluliitti on rasvaa, mutta itse asiassa se on ihon pieniin taskuihin epätasaisesti kertynyttä rasvasolukkoa. Tietyt ruoat edesauttavat rasvasolukon syntymistä, minkä vuoksi ne kannattaa POOSH-sivuston mukaan jättää nauttimatta.

Sokeri on suurin syy selluliittiin useiden ihmisten kohdalla. Sokeri aiheuttaa kehossa tulehdusta ja varastoi rasvaa, minkä vuoksi se auttaa selluliittia muodostumaan. Hedelmät aiheuttavat selluliittia samasta syystä. Vaikka ne ovatkin terveellisiä, ne sisältävät paljon hedelmäsokeria ja saavat verensokerin kohoamaan nopeasti ylös. Tämän vuoksi hedelmät tulisi aina nauttia jonkin muun ruoan yhteydessä eikä yksinään.

Alkoholin käyttöä kannattaa myös vähentää merkittävästi, mikäli yrittää päästä selluliitista eroon. Alkoholissa on paljon energiaa, jota keho ei osaa polttaa samalla tavalla kuin ruoasta nautittuja kaloreita. Myös suolan käyttöä tulee vähentää, koska suola lisää nestehukkaa ja turvotusta, mikä huonontaa ihoa ja tekee selluliitista näkyvämpää.