Norwegian peruuttaa yli 4 000 lentoa: ”Tämä on ennennäkemätön tilanne”

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen asettaman matkustuskiellon ja kärjistyneen koronavirustilanteen johdosta lentoyhtiö Norwegian on päättänyt peruuttaa noin 4 000 lentoa toukokuun loppuun asti. Peruutetut lennot vastaavat kaikkiaan noin 40 prosenttia yhtiön kaukolentoverkostosta ja 25 prosenttia Euroopan lennoista.

– Tämä on ennennäkemätön tilanne. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Uudet rajoitukset tekevät vaikeasta tilanteesta entistäkin vaikeamman. Kannustamme viranomaisia eri puolilla maailmaa toimimaan sen puolesta, että tärkeä infrastruktuuri ja työpaikat voidaan pelastaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

Maaliskuun 13.– 29. päivä Norwegian peruuttaa suurimman osan kaukolennoistaan Yhdysvaltoihin Amsterdamista, Madridista, Oslosta, Barcelonasta ja Pariisista. Maaliskuun 13. päivästä toukokuun loppuun asti peruutetaan kaikki Rooman ja Yhdysvaltojen väliset lennot. Maaliskuun 29. päivästä huhtikuun loppuun peruutetaan kaikki lennot Pariisista, Barcelonasta, Madridista, Amsterdamista, Ateenasta ja Oslosta Yhdysvaltoihin. Oslo – Fort Lauderdale jatkuu 28. maaliskuuta saakka.

Kaikki reitit Lontoon Gatwickin ja Yhdysvaltojen välillä lennetään suunnitellun mukaisesti. Norwegianin tavoitteena on uudelleen reitittää niin moni asiakkaistamme kuin mahdollista Lontoon kautta matkustuskiellon aikana. Samalla Norwegian peruuttaa myös suuren määrän kotimaan lennoistaan Norjassa ja lentoja Skandinaviassa, kuten Oslo-Kööpenhamina ja Oslo-Tukholma. Myös kaikki lennot Italiaan peruutetaan. Useita kotimaan ja Skandinavian sisäisiä lentoja yhdistetään.

Asiakkaisiin ollaan yhteydessä ja heille tarjotaan uudelleenvarausmahdollisuutta myöhempään ajankohtaan. Kyselyjen suuresta määrästä johtuen yhtiö suosittelee asiakkaitaan tarkistamaan viimeisimmän tilanteen verkosta www.norwegian.com/updates. Jos matka on 15. huhtikuuta 2020 jälkeen, Norwegian toivoo, että asiakaspalveluun ollaan yhteydessä myöhemmin.