Suomen hallitus kielsi yli 500 hengen tilaisuudet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus on viimein tehnyt päätöksiä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Julkisuudessa on ihmetelty avoimesti miksi hallitus ja viranomaiset eivät ole ryhtyneet toimiin ajoissa, vaan odottivat maailman terveysjärjestö WHO:n päätöstä pandemiasta.

Parhaillaan käynnissä olevassa lehdistötilaisuudessa hallitus julkisti suosituksensa. Hallituksen suositukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Alla olevat seikat ovat vielä tässä vaiheessa suosituksia, mutta aluehallintovirasto tekee ainakin osasta niistä määräyksiä. Tämä siksi, että virastolla on asiassa toimivalta.

1. Kaikki yli 500 hengen tilaisuudet perutaan.

2. Myös muita kokoontumisia suositellaan peruttavaksi.

3. Valtion isot tilaisuudet peruttu.

4. Epidemia-alueelta palaavien tulee sopia kahden viikon poissaoloista ja etätyöstä työnantantajan kanssa.

5. Muista kuin välttämättömistä työmatkoista luovuttava.

6. Lomamatkoja siirrettävä.

Tänään kello 18.00 Säätytalolle on kutsuttu kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat päättämään mahdollisista laajemmista rajoittamistoimista, kuten mahdollisista koulujen ja päiväkotien sulkemisista valmiuslain perusteella. Viranomaiset ovat jo aiemmin tänään suosittaneet kaiken matkustamisen lopettamista.