Roope Salminen kehottaa artisteja perumaan keikkansa: ”Meillä on paljon vastuuta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen hallitus julkaisi eilen linjauksen, jonka mukaan koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi kaikki yli 500 hengen tilaisuudet tulee perua tai siirtää. Päätöksessä kehotettiin myös välttämään sellaista harrastetoimintaa, jossa tapaa muita ihmisiä ja joka ei ole aivan välttämätöntä.

Artistit ovat julkaisseet eilisen ja tämän päivän aikana paljon uutisia perutuista keikoista. Osa esiintyjistä kuitenkin yrittää pitää pienemmistä tapahtumista kiinni sillä ajatuksella, että pieni keikkapaikka vetää alle 500 ihmistä. Tämä on muun muassa Roope Salmisen mielestä edesvastuutonta.



 



Näyttelijä ja laulaja Roope Salminen on vedonnut muihin artisteihin ja esiintyjiin Instagram-julkaisussaan. Hän toivoo, että artistit peruisivat esiintymisensä, koska heillä on suuri vastuu. Artistit itse eivät välttämättä ole riskiryhmää tai heidän yleisönsäkään, mutta yleisön vanhemmat ja isovanhemmat kuitenkin ovat.

Roope Salmisen mielestä pandemian puhjettua varotoimien kanssa tulisi mielummin ylireagoida kuin toimia aivan sallittujen rajojen reunalla. Salminen kehottaa oman Instagram-profiilinsa kuvauksessa myös kaikkia seuraajiaan olemaan ostamatta lippuja tälle keväälle hänen tai kenenkään muunkaan artistin keikalle.

https://www.instagram.com/p/B9ouU39HDK3/