Elokuvien ensi-iltoja peruttu koronaviruksen vuoksi – mukana Disneyn Mulan ja uusi Fast and Furious

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksella on ollut suuri vaikutus viihdeteollisuuteen. Taannoin Bond-seikkailu No Time to Dien ensi-ilta siirtyi syksylle, ja nyt myös usean muun odotetun elokuvan julkaisuajankohtaa on päätetty muuttaa.

Disney on ilmoittanut siirtävänsä Mulan-elokuvan uuden version alun perin maaliskuulle suunnitellun ensi-illan hamaan tulevaisuuteen. Siirrettävien elokuvien joukossa ovat myös supersankarielokuva The New Mutants ja Guillermo Del Toron tuottama kauhuelokuva Antlers.

Universal Pictures on puolestaan päättänyt siirtää Fast and Furious 9 -elokuvan ensi-iltaa. Toukokuussa julkaistavaksi suunniteltu toimintaseikkailu saakin näillä näkymin ensi-iltansa vasta vuoden päästä, huhtikuussa 2021.

Siirrettyjen ensi-iltojen listalla ovat myös kauhuelokuva Hiljainen paikka osa 2 ja romanttinen komedia the Lovebirds. Odotettavissa on todennäköisesti myös lukuisten muiden elokuvatapausten ensi-iltojen siirtyminen tulevaisuuteen.