Haluatko nukahtaa nopeammin? Teeskentele väsynyttä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toisinaan nukahtaminen voi tuntua ylivoimaisen vaikealta. Asiaa ei auta yhtään se, että mielessä pyörii jäljellä oleva aika ennen kuin herätyskello alkaakin jo soimaan. Nyt uniasiantuntija kertoi yhden hyvän niksin, joka edesauttaa nukahtamista.

Richard Wiseman kertoi Daily Mail -sivustolle, että ihmisen kannattaa teeskennellä väsynyttä nopeuttaakseen nukahtamista. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisen tulee räpäytellä silmäluomiaan hitaasti ja pitää niitä vain puolilleen auki aivan kuin olisi väsynyt.

Wiseman neuvoo myös makaamaan sängyllä ja kuvittelemaan, että keho on niin väsynyt, että sekä jalat että kädet tuntuvat epätavallisen painavilta. Tämän lisäksi uniasiantuntija kehottaa teeskentelemään muutaman pitkän haukotuksen, koska se huijaa aivoja luulemaan, että keho tarvitsee lepoa ja ihmisen pitää nukahtaa.