Perheenjäsenen uusi sukupuoli vaatii totuttelua – onneksi rakkaus voittaa aina

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Samassa työpaikassa aikoinaan tavanneet Anayah ja Tay Kennedy ovat olleet vuoden ajan naimisissa. Viime syksy oli iso virstanpylväs heille molemmille, kun naisena syntynyt Tay sai muutettua nimensä vihdoinkin maskuliinisemmaksi. Hän oli aiemmin etunimeltään Leticia.

Barcroft TV esittelee pariskunnan onnea minidokumentissa. Transsukupuolinen 23-vuotias Tay on elänyt miehenä seitsemän vuotta. Hänen perheensä ei kuitenkaan ole sopeutunut vielä asiaan ja puhuttelevat häntä edelleen naisena. Mies sai kammottavia tekstiviestejä parhailta kavereiltaan sukupuolenkorjausprosessin alussa, sillä he eivät halunneet olla tekemisissä transhenkilön kanssa.

– Ajokortissani lukee, että olen virallisesti mies ja olen vihdoinkin sataprosenttisen sinut itseni kanssa, Tay kertoo ja on valmistautumassa parhaillaan sukupuolen korjausleikkaukseen.

Tayn äiti on järkyttynyt ja tuntee menettäessään tyttärensä, mutta haluaa kuitenkin lapsensa parasta. Tayn sisaret pyytävät, että heitä ei tuomittaisi sen takia, että he vasta totuttelevat ajatukseen veljestä siskon sijaan. He kuitenkin ovat yksimielisiä siitä, että asiaan tottuu ajan kanssa ja tärkeintä on olla onnellinen. Tayn vaimo Anayah tukee miestään täydestä sydämestä, vaikka aloittikin seurustelun aikoinaan naisen kanssa.