Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger lopettaa tehtävässään – seuraaja jo valittu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney-yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Bob Iger jättää tehtävänsä. Hänen seuraajakseen astelee Bob Chapek, joka oin toiminut Disneyn huvipuistojen johtajana.

Disney nousi vuonna 2005 toimitusjohajan työt aloittaneen Igerin aikana valtavaksi viihdekoneistoksi. Disney osti Pixarin vuonna 2006, Marvelin vuonna 2009, Lucasfilmin vuonna 2012 ja 21st Century Foxin vuonna 2019. Monet kauppojen myötä Disneyn omistuksiin siirtyneistä nimikkeistä, kuten Marvelin supersankarielokuvat, ovat olleet suuria kaupallisia menestyksiä.

Iger tulee jatkossakin toimimaan Disneyn puheenjohtajana ja yhtiön luovan puolen ohjaajana. Häntä seuraava Bob Chapek tulee olemaan vuonna 1923 perustetun Disneyn historian seitsemäs toimitusjohtaja, uutisoi Variety.