Toivoa koronaviruksen parantamiseen – HIV- ja malarilääkkeet antaneet lupaavia tuloksia

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian Queenslandin yliopiston tutkijoiden mukaan koronaviruksen parannuskeinon löytyminen saattaa olla odotettua lähempänä. Kaksi olemassaolevaa lääkettä on osoittanut lupaavia merkkejä taudin mahdollisesta parantamisesta.

Toinen lääkkeistä on HIV-lääke, jonka kyseiseen tautiin tarkoitetut uudemmat lääkkeet ovat syrjäyttäneet. Toinen on puolestaan malarian hoitoon menneisyydessä käytetty klorokiini. Yliopiston kliinisen tutkimuskeskuksen johtaja David Patersonin mukaan lääkkeet ovat jo johtaneet viruksen katoamiseen joillain potilailla.

Seuraavaksi lääkkeillä halutaan aloittaa laajat kliiniset tutkimukset 50 sairaalassa eri puolilla Australiaa. Tarkoituksena on tutkia sekä kummankin lääkkeen erillisiä vaikutuksia että yhteisvaikutuksia Covid-19 -viruksen mahdollisessa kitkemisessä, uutisoi News.com.au.