Akseli Herlevi soitti Finlandian Helsingin tyhjille kaduille: ”Tukea hoitajille ja lääkäreille”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen julkkiskokki ja televisiotähti Akseli Herlevi tunnetaan myös Naughty BRGR -ravintolaketjun perustajana. Parhaillaan hän viettää muiden suomalaisten tavoin aikaansa pääasiassa kotona sisätiloissa, jossa itse kukin ehtii pohtia monenlaisia asioita.

Herlevi katseli Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan asuntonsa ikkunasta, kun tuli ajatus jokailtaiselle perinteelle. Eilen torstaina hän esittikin keskustan asukkaiden iloksi tyhjille kaduille suomalaiskansallisen klassikon, eli Sibeliuksen Finlandian ikkunalle asettamastaan kaiuttimesta. Herlevi lähetti esityksen suorana lähetyksenä Facebook-sivullaan, ja aikoo jatkaa samaa joka ilta kello 22.00.

– Mä mietin että miten mä voisin antaa tukea hoitajille, lääkäreille ja kaikille niille, jotka meistä pitävät huolta silloin, kun emme siihen itse kykene. Luin uutisista että Keski-Euroopassa ihmiset kerääntyvät ikkunoihin antamaan aplodeja juuri hoitajille ja muille jotka työskentelevät nyt kovasti pandemiaa vastaan. Ajattelin että saman me teemme täällä Suomessakin ja soitan vielä varuiksi Finlandian lisäksi, Akseli Herlevi kertoi Staralle.

– Ei ole häätöä ainakaan vielä tullut, kun soitin sitä aika reippaalla äänentasolla. Minusta olis hienoa jos muutkin suomalaiset ryhtyis tähän samaan kansanliikkeeseen. Nyt ei tarvita mitään muuta kun yhtenäisyyttä, ja henkistä läheisyyttä kuten presidentti Niinistö sanoi. Uskon että tämä parin minuutin ele päivässä antaa tarmoa meille suomalaisille ja muistuttaa meitä siitä sitkeydestä ja periksiantamattomuudesta, josta meidät maailmalla tunnetaan.