Lapin poliisi vetoaa suomalaisiin: ”Pysykää kotona”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on poikkeustila, jossa kansalaisten liikkumista on pyydetty välttämään, mutta varsinaista kieltoa hallitus ei ole kuitenkaan antanut. Koska selkeää kieltoa ei ole, nähtiin tänä viikonloppuna Lappiin vievillä valtateillä ruuhkia, kun eteläsuomalaiset lähtivät sankoin joukoin viettämään lomaa Lapin keväthangille.

Jokainen muualta Suomesta Lappiin suuntaava vaarantaa vakavasti paitsi omansa myös muiden suomalaisten terveyden, ja siksi Lapin kuntien viranomaiset ovat esittäneet jo useita vetoomuksia, että suomalaisten eivät saapuisi Lappiin, jossa on rajalliset mahdollisuudet hoitaa suuria joukkoja sairastuneita. Nyt myös Lapin poliisi on yhtynyt viestintään ja vetoaa kansalaisiin.

– Pysykää kotona, huolehdi käsihygieniasta, vältä lähikontakteja ja tule Lappiin, kun epidemia on ohi. Meillä Lapissa välimatkat ovat pitkät ja terveydenhuoltomme kapasiteetti pieni. Epäitsekkyys on nyt päivän sana, poliisi ohjeistaa.