Harvey Weinstein sairastui koronavirukseen – tuomittiin juuri 23 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein todettiin taannoin oikeudessa syylliseksi raiskaukseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön, josta hänet tuomittiin 23 vuoden vankeusrangaistukseen ja rekisteröitiin seksuaalirikolliseksi. 68-vuotias Weinstein voi siis viettää jopa loppuelämänsä vankilassa. Nyt hänellä on todettu koronavirus.

Weinstein kiidätettiin oikeudenkäynnin jälkeen sairaalaan, josta hän on jo päässyt vankilaan. Nyt Page Six -lehti kuitenkin uutisoi, että elokuvamogulilla todettiin lauantaina vankilassa koronavirus. Hänen uskotaan saaneen tartunnan Rikers Islandin vankilassa, jossa hän oli ennen siirtoa Wenden vankilaan.

Yhdysvaltojen vankeinhoitolaitos ei ole vahvistanut tietoja, koska se vetoaa yksityisyyden suojaan. Viranomaiset kuitenkin vahvistivat, että kyseisessä vankilassa kahdella on tähän mennessä todettu koronavirus. New Yorkin Rikers Islandin vankilassa on sen sijaan todettu lehden mukaan koronavirus jo 38 vangilla.

Harvey Weinstein tuomittiin näyttelijä Jessica Mannin vuonna 2013 tapahtuneesta raiskauksesta ja tuotantoassistenttina työskennelleen naisen pakottamisesta suuseksiin vuonna 2006. Ennen tuomion pituuden julistamista Weinstein kertoi tuntevansa syyllisyyttä mutta piti myös puheen, jossa hän kritisoi liian pitkälle menneeksi kuvailemaansa #MeToo-liikettä.

Oikeudessa todistanut Mann puolestaan kertoi Weinsteinin raiskauksen jättäneen hänelle pysyvän henkisen arven. Avustavan piirisyyttäjän mukaan Weinsteinin tuomio osoittaa, etteivät tuomitun omaisuus ja vaikutusvalta voi horjuttaa oikeusjärjestelmää. Hän myös kehui Variety-lehden mukaan uhreja siitä, että he uskalsivat astua julkisuuteen syytösten kera.