Viimeinkin! Suomessa rajoitetaan liikkumista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa vallitsee poikkeustila koronaviruksen takia. Ihmisten tulisi välttää kaikkea ylimääräistä liikkumista ja sosiaalisia kontakteja. Tästäkin huolimatta ihmiset ovat matkustaneet Lappiin, jonottaneet kauppakeskuksiin, ängenneet saman leirinuotion ääreen ja viettäneet aikaansa isolla porukalla leikkikentillä ja puistoissa. Tämä on ollut hölmöläisen hommaa.

Nyt hallitus joutuu kiristämään ihmisten liikkumisenvapautta, koska kaikki eivät näytä ymmärtävän kehoituksia. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni on kertonut tänään Ylen aamussa, että suomalaisten liikkumista rajoitetaan lisää ja toimenpiteistä tiedotetaan myöhemmin. Nyt on ensisijaisen tärkeää, että virusta ei kuljetella ympäri Suomea.

Mitä kauemmin ihmiset viittaavat kintaalla rajoituksille, sitä enemmän se tulee vaikuttamaan maamme talouteen. Kaikista eniten välinpitämättömyys kuormittaa terveydenhoitoa ja asettaa ihmishenkiä vaaraan. Toisin sanoen: Pysy kotona.