Mies huijasi sijoittajia keksityllä koronalääkkeellä – FBI pidätti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia on saanut monenlaiset hyväuskoisten kustannuksella pelaavat huijarit liikkeelle. Nyt FBI on pidättänyt keksittyä koronaviruslääkettä mainostaneen ja sen avulla sijoittajia houkutelleen miehen.

Keith Middlebrook oli lähestynyt sijoittajia Quantum Prevention CV -yrityksen nimissä. Hän väitti kehitelleensä patenttia odottavan pillerin joka sekä ehkäisisi koronavirustartuntoja että parantaisi covid-19 -tautiin jo sairastuneita. Middlebrook oli muun muassa lupaillut sijoittajille muuttavansa miljoonan dollarin sijoitukset 200-300 miljoonan dollarin voitoiksi.

Middlebrook jäi lopulta kiinni luvattuaan toimittaa pillereitään sijoittajana esiintyneelle FBI:n peiteagentille. Sosiaalisessa mediassa vaikuttanut ja pieni rooleja menestyselokuvissakin tehnyt mies oli väittänyt muun muassa koripallolegenda Magic Johnsonin lukeutuvan yhtiönsä osakkeenomistajiin. Johnson on kuitenkin TMZ-sivuston mukaan todennut FBI:lle, ettei hän ollut ikinä kuullutkaan Middlebrookista tai Quantum Prevention CV:stä.