Metsähallitus retkeilijöille: ”Vältä muita ihmisiä myös luonnossa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat viettäneet kauniin aurinkoisia kevätpäiviä metsissä ja luonnon ääressä retkeillen. Ulkoilu on sallittua myös karanteenin aikana, kunhan muistaa vältellä muita retkeilijöitä.

Metsähallitus on muistuttanut, että ihmisten tulisi muistaa terveysviranomaisten ohjeet myös luontokohteissa. Välinpitämöttömyys voi kostautua ja pian asetetaan ulkonaliikkumiskielto. Silloin myös retkeily on kiellettyä.

– Usealla alueella etenkin eteläisemmässä Suomessa olivat terveysviranomaisen määräykset unohtuneet. Lauantaina monilla paikoilla oli paljon ihmisiä tulipaikoilla vieri vieressä, ja huussihygienia oli unohtanut, Metsähallituksesta ihmetellään.

Metsähallitus pitää luontoon lähtemistä myönteisenä ilmiönä, ja ulkoilu tekee meille hyvää. Liian tiivis läheisyys taukopaikoilla luo kuitenkin tartuntavaaran. Usealla suositulla on ruuhkaa, ja retken voi tehdä myös lähiluontoon.

– Luonnossa on syytä muistaa samat ohjeet kuin kaupungeissa ja vaikkapa kauppakeskuksissa: tulipaikoilla ja laavuissa pitää muistaa metrin turvaväli ja käsihygienia. Lisäksi luontokohteiden huusseissa on hyvä siivota jälkensä ennen seuraavaa omia desinfiointiaineita käyttämällä. Evääksi kannattaa ottaa sellaista mitä ei tarvitse paistaa tulipaikoilla. Kahvia, kaakaota tai keittoa termospulloon, voileivät reppuun ja kotona paistetut makkarat lämpöpussiin, sanoo aluejohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.