Poliisi Uudenmaan rajalta: ”Liikaa uteliaita kokeilijoita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen hallitus päätti viime viikon loppupuolella eristää Uudenmaan maakunnan muusta Suomesta, ja nyt rajan yli kulkemiseen täytyy olla hyvä syy. Maakunnan rajoja valvoo ympäri vuorokauden noin 700 poliisia ja lisäksi puolutusvoimilta on pyydetty virka-apua. Pääteiden lisäksi myös pikkuteitä valvotaan.

Viikonloppuna rajoilta ehdittiin käännyttää suuri määrä ihmisiä ja antoipa poliisi jo sakkojakin. Lounais-Suomen poliisilaitos julkaisi sosiaalisessa mediassa tarkastuspisteeltä päivityksen, jonka mukaan viranomaisten resursseja on kuluttanut ikävällä tavalla myös rajalle täysin kuulumattomat ihmiset.

– Salon ja Raaseporin rajalla Perniössä tarkastuspisteellä ollut suhteellisen rauhallista. Aamun jälkeen kirjattu reilut 70 autoa. Yleisesti kaikilla pisteillämme liikaa ”uteliaita kokeilijoita”. Muistutus: vapaa-ajan matkustus Uudenmaan rajan yli on kielletty, poliisi kirjoitti.