Opiskelija kehitteli kuulorajoitteisille suunnatun kasvosuojuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet pyrkivät suojaamaan itseään ja kanssaihmisiä kasvosuojuksilla koronakriisin aikana. Nenän ja suun peittävillä hengityssuojaimissa on kuitenkin yksi ongelma, jota harva tulee todennäköisesti ajatelleeksi. Ne rajoittavat huulilta lukevien kuulorajoitteisten elämää.

Yhdysvaltojen Eastern Kentucky Universityssä opiskeleva Ashley Lawrence päätti kehitellä ratkaisun kuulovammaisten ongelmaan. Hän kehitteli kasvosuojuksen joka on läåinäkyvä suun kohdalta.

Läpinäkyvien hengityssuojainten ansiosta kuurot voivat paremmin lukea esimerkiksi lääkäreiden ja hoitajien huulilta. Lawrence kertoo Facebookissa kuulorajoitteisille suunnatuilla suojaimilla olevan runsas kysyntä. Hän on CBS-uutissivosuton mukaan parhaillaan kokoamassa maskien valmistukseen erikoistunutta ryhmää, jotta kysyntään voitaisiin vastata paremmin.

 

So right before the pandemic, masks were made and made commercialized to help people with hearing loss have access to…

Publiée par Ashley Lawrence sur Lundi 30 mars 2020