1,4 miljoonaa suomalaista sammutti valot – olitko sinä yksi heistä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruksen vuoksi WWF:n järjestämää Earth Houria vietettiin tänä vuonna turvallisesti kotona ja sosiaalisessa mediassa 28. maaliskuuta. Valojen sammuttaminen on symbolinen ele ilmaston ja luonnon puolesta. Kyselyn mukaan noin kolmasosa suomalaisista osallistui tempaukseen.

Valojen sammuttaminen on Suomessa suosituin tapa osallistua maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan. WWF:n Kantar TNS:llä teettämän kyselytutkimuksen mukaan 34 prosenttia kyselyn vastaajista kertoi osallistuneensa WWF:n Earth Houriin. Tulos vastaa 1,4 miljoonaa suomalaista. Maailmanlaajuisesti Earth Houriin osallistui ennätyksellisesti 190 maata ja maantieteellistä aluetta.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi. Suomessa se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.