Trump antoi potkut lentotukialuksen kapteenille – nyt hänellä todettiin koronavirus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen hallinnon toiminta sai viime viikolla ison julkisen kolauksen, kun laivaston USS Theodore Roosevelt -lentotukialuksella puhkesi koronaepidemia. Kansainvälisen kritiikin syy ei kuitenkaan ollut viruksen leviäminen alukselle ja sen miehistön evakuointi Guamin saarelle, vaan epidemiasta ilmoittaneen ja evakuoinnin määränneen kapteeni Brett Crozierin saamat potkut.

Lentotukialuksen kapteeni Brett Crozier vapautettiin tehtävistään pian sen jälkeen, kun hän oli kertonut aluksella nopeasti leviävästä koronaviruksesta. Laivaston komentajat eivät halunneet antaa Crozierille potkuja, mutta presidentti Donald Trump halusi kuitenkin päästä hänestä nopeasti eroon. Presidentti ilmoitti asiasta komentajille, jotka noudattivat Trumpin käskyä. Alukselta poistuessaan Crozier sai miehistöltä sankarin kohtelun.

Eilen sunnuntaina paljastui, että kapteeni on itsekin sairastunut koronavirukseen, The New York Times uutisoi. Hänen tartuntansa todettiin vasta, kun hän oli jo saanut potkut ja poistunut aluksesta. Crozierin kerrotaan kuitenkin kärsineen koronavirukselle ominaisista oireista jo aluksessa. Vielä ei ole tiedossa miten tieto lentotukialuksen evakuoinnista päätyi julkiseksi ja lehdistölle. USS Theodore Rooseveltin miehistöstä ainakin 150 on sairastunut.