Nainen valvoi 24 tuntia – sitten toimintakyky testattiin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Univajeella on suuri vaikutus siihen miten toimintakykyinen ihminen on. Univaje vaikuttaa hidastavasti ihmisten reagointikykyyn, keskittymiskykyyn ja myös näköön. Tämän lisäksi moni voi kokea flunssan kaltaisia oireita ja päänsärkyä.

Videolla nähdään Mei-niminen nainen, joka halusi kokeilla miten kokonaisen vuorokauden mittainen valvominen tulisi vaikuttamaan häneen. Tehtävään pienen lisähaasteen teki se, että hän nukkui todella huonosti kokeilua edeltäneen yön ja valvoi myöhään.

Yöllä ja aamuyöllä olo tuntui kaikista väsyneimmältä. Kun aurinko alkoi kuitenkin nousemaan Mei koki, että hänen oli taas helpompi pysyä valveilla. Valvomisen jälkeen Mein tuli tehdä erilaisia testejä, joissa testattiin motorisia taitoja, muistamista ja keskittymiskykyä. Testin tulokset olivat huomattavan paljon huonommat vuorokauden valvomisen jälkeen kuin ennen valvomista.