Törmäystestiautoon lastattiin yli 700 kiloa betonia – raju lopputulos

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Autojen törmäystestien tarkoituksena on selvittää, kuinka pahaa jälkeä kolarit tekisivät kuljettajille ja matkustajille. Tuoreella videolla nähdään testi, josta tekee tavanomaista hurjemman auton mukana oleva lasti.

Sveitsiläisen Dynamic Test Center -yrityksen videolla törmäystesti suoritetaan Mercedes Vito -pakettiautolla. Sen takaosaan lastataan yhteensä 770 kilon edestä betonirenkaita.

Auto ajetaan videolla seinää kohti 50 kilometrin tuntivauhdilla. Lopputulos paljastaa, kuinka vaarallinen onnettomuus olisi kuljettajalle valtavaa betonilastia kuljettaessa. Betonirenkaat nimittäin tekevät kuljettajan paikalla istuvasta testinukesta selvää jälkeä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.