Rattijuopon pakomatka jatkui soutaen – poliisi suostutteli palaamaan rantaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuonna 1986 syntynyt mies aiheutti pitkän takaa-ajon Maskussa ensin humalassa autoa ajaen ja sen jälkeen soutuveneellä soutaen lauantaina iltapäivällä. Poliisi oli yrittänyt pysäyttää epäiltyä rattijuoppoa Maskussa Velkuantiellä.

Auto pakeni poliisipartiota jopa 120 kilometrin tuntivauhdilla. Lopulta poliisi menetti näköyhteyden ajoneuvoon, mutta löysi sen myöhemmin Teersalon rannan pysäköintialueelta. Poliisit yrittivät pysäyttää auton jälleen, mutta se onnistui pakenemaan uudestaan pienen kolaroinnin jälkeen. Lopulta poliisi päätti käyttää piikkimattoa.

Auto ajoi piikkimatosta ja jatkoi matkaa tyhjin renkain Toivastenrantatielle. Ajoneuvoa kuljettanut mies jätti auton keskelle tietä ja pakeni jalkaisin rantaan. Hän otti rannasta soutuveneen ja lähti merelle noin sadan metrin päähän rannasta.

Poliisit saivat soutajaan keskusteluyhteyden ja lopulta hän suostui soutamaan takaisin rannalle. Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Miehen epäillään nauttineen alkoholia soutuveneessä ollessaan ja tästä syystä hänen veren alkoholipitoisuuden lopullinen lukema selviää verikokeiden tulosten valmistuttua.