R. Kelly ei pääse vankilasta koronaviruksen vuoksi – tuomari hylkäsi anomuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lukuisista seksuaalirikoksista syylliseksi todettu poplaulaja R. Kelly anoi vankilasta vapaaksi pääsyä koronaviruspandemian vuoksi. Hänen asianajajansa perusteli anomusta miehen tyräleikkauksella ja sillä, että hän on 53-vuotias. Pyyntö hylättiin.

– Vaikka olen myötätuntoinen vastaajan ymmärrettävälle huolestumiselle COVID-19:n suhteen, ei hänellä ole pakottavia syitä, jotka oikeuttaisivat hänen vapauttamisensa, tuomari Ann Donnelly päätti R. Kellyn kohtalosta CNN:n mukaan.

Lisäksi on oletettavaa, että R. Kelly tulisi yrittämään pakoa vapautensa aikana ja hän olisi suuri riski todistajille. R. Kelly on todettu syylliseksi kymmeniin seksuaalirikoksiin, kuten alaikäiseen sekaantumiseen, ihmiskauppaan ja lapsipornon levittämiseen. R. Kellyyn kohdistuvien syytteiden määrä on nyt New Yorkissa yhdeksän ja Illinoisin osavaltiossa 13, ja vakavimman rikoksen maksimituomio on 30 vuotta.

Metropolitan Correctional Centressä tuomiotaan kärsivä R. Kelly ei saa tavata asianajajaansa Steve Greenbergiä. Syynä on koronaviruksen aiheuttamat toimet, joilla estetään virusta leviämään vankeinhoitolaitokseen. Asianajajan mukaan vankilassa ei ole saippuaa, desinfiointiaineita tai käsipyyhepapereita vierailijoille. Sellit on kahdelle ihmiselle tarkoitettuja, jolloin eristäytyminen on vaikeampaa.