Naiset kertovat: ”Näin sosiaalinen eristäytyminen onnistuu”

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä koronaviruspandemia on pakottanut miljoonat ihmiset pysyttelemään kotonaan ja välttämään kaikkia sosiaalisia tilanteita muiden ihmisten kanssa. Monissa maissa asukkaat saavat poistua kodin ulkopuolelle vain mikäli heidän pitää päästä sairaalahoitoon tai käydä kaupassa ostamassa välttämättömiä ruokatarpeita.

Nyt Glamour-lehti julkaisi YouTube-videon, jossa nuoret tytöt ja aikuiset naiset kertovat syitä, joiden vuoksi he ovat lähteneet kotoaan. Moni näyttää noudattavan sosiaalisen eristäytymisen ohjeita melko tarkasti ja käyvän ulkona vain poikkeustilanteissa.

Videolla naispuoliset henkilöt aina viidestä ikävuodesta 75-vuotiaisiin naisiin saakka kertovat millaisissa tilanteissa he ovat poistuneet kotoaan. Suurin osa on käynyt ulkona vain kaupassa tai ulkoilemassa, ja osa ei ole edes poistunut ulkoilemaan. Moni vanhemmista naisista on rajoittanut poistumisen kotoa vain kertaan viikossa kauppareissua varten.