Suomen poliisi kyllästyi nuorten piittaamattomuuteen: ”Mussutusta on kuunneltu riittävästi”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen hallitus ja viranomaiset ovat määränneet ihmiset pysymään kotona ja välttämään turhia kontakteja. Tämä koskee kaikkia, niin nuoria kuin vanhoja, perheellisiä ja sinkkuja, rikkaita ja köyhiä sekä jokaista uskontoa tai ismiä harjoittavaa. Kaikkia.

Jostain syystä nuoriso ei kuitenkaan tunnu ymmärtävän rajoituksia. Monet ovat huomanneet nuorten kokoontuvan kaveriporukalla julkisille paikoille. Esimerkkinä Porin pääsiäinen, jossa poliisi joutui puuttumaan joka ilta nuorten kokoontumisajoihin. Parhaimmillaan – tai pahimmillaan – paikalla on ollut satapäinen joukko nuorisoa aina varhaisteineistä ajokortillisiin sankareihin.

Mitä järkeä? Ei yhtään mitään. Siksi myös poliisi on ilmaissut turhautumisensa melko suorasanaisesti. Vanhempien vastuuta peräänkuulutetaan voimakkaasti. Nyt mitataan kasvatuksen taito, miten jälkikasvu noudattaa heille asetettuja sääntöjä. Kysymys on kaikkien suomalaisten turvallisuudesta.

– Poliisi on nyt ollut kolmena päivänä paikalla usean partion voimin ja käskemässä väkeä matkoihinsa. Ohjeita, neuvoja ja poistumiskäskyjä on nyt annettu toistuvasti paikan päällä, ja mussutusta on nyt kuunneltu nyt riittävästi. Seuraavana keinovalikoimassa ovat niskoittelusta johtuvat sakkorangaistukset tai poliisilain nojalla tehdyt vapauteen kohdistuvat toimet. Pysykää kotona.