Kotihälytykset työllistivät poliisia pääsiäisenä: ”40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että kaupunkien keskustat olivat hiljaisia pääsiäisenä ravintoloiden ja baarien ollessa kiinni. Valvontaa suunnattiin pienempiin taajamiin ja kyliin. Kenttävalvonnassa puututtiin niin nuorten kuin myös aikuisten järjestämiin kotibileisiin.

– Lounais-Suomen poliisilla oli pääsiäisenä reilut 900 tehtävää. Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja kokoontumisrajoituksista huolimatta kokonaismäärä on lähes yhtä suuri kuin viime vuonna. Kotihälytysten määrän kasvu näkyy selvästi. Poliisilla oli kotihälytystehtäviä Lounais-Suomessa jopa 40 prosenttia enemmän kuin viime pääsiäisenä.Luvut on kerätty torstai-illan ja maanantai-iltapäivän väliseltä ajalta, poliisilaitokselta kerrotaan.

Perheväkivallan lisäksi poliisia työllistivät muun muassa muut pahoinpitelyt ja nuorten keskinäiset kahinat. Myös muualla Suomessa kirjattiin kotihälytystehtäviä. Esimerkiksi Pohjanmaalla Vimpelissä kahden nuoren miehen saunailta päättyi perjantaina vuorokauden vaihteessa riitelyyn, jonka päätteeksi miehet mukiloivat toisiaan. Toinen osapuoli poistui paikalta pelkässä pyyhkeessä. Mies oli mennyt lähistölle taloon ja sieltä hänet oli toimitettu kotiin. Osapuolilla oli molemmilla havaittavissa vammoja, jotka eivät vaatineet välitöntä lääkärinhoitoa.

Sen sijaan Pohjanmaan Lehtimäellä huidottiin puukolla kahden nuoren miehen välille syntyneen riidan takia. Vammat eivät olleet vakavia, mutta asiaa tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi kertoo riidan alkaneen pikkuasioiden erimielisyydestä.

– Edelleen on syytä muistuttaa, että jokainen vastaa itse omasta vastuullisesta käyttäytymisestään ja siten vaikuttaa osaltaan siihen, kuinka nopeasti yhteiskuntamme pääsee palaamaan taas takaisin normaaliin arkeen. ”Pysy kotona” on kaikkien viranomaisten suositus. Kun annettuja ohjeita ja määräyksiä noudatetaan, poliisi voi keskittyä kriittisiin tehtäviinsä.