Onnea kuningatar Elisabet! Täyttää tänään 94 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningatar Elisabet, täyttää tänään 94 vuotta. Hän juhlii syntymäpäiviään hillitysti ja pelkästään aviomiehensä seurassa koronaviruspandemian vuoksi. Jopa perinteiset kunnialaukaukset on peruttu, paraatista puhumattamaan.

Puoliso prinssi Philipin kanssa Windsorin linnassa karanteenia viettävä kuningatar juhlii syntymäpäiväänsä videopuheluiden avulla, Daily Mail uutisoi. Kuningatar on ollut kuningaskuntansa hallitsijana yhtäjaksoisesti 68 vuotta. Viime vuonna valtakausi oli täynnä skandaaleja.

Hän on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki. Hänen ei alunperin uskottu koskaan nousevan valtaistuimelle, koska hän oli kruununperimysjärjestyksen kolmas. Hänen edeltäjänään oli oma isä, kuningas Yrjö VI. Hän piti äsken harvinaisen puheen COVID-19 -virukseen liittyen.