Suomessa kehitettiin nerokas hands free -ovenkahva – noteerattiin maailmalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virusten ja muiden pöpöjen leviäminen käsien kautta on ollut viime viikkojen aikana kuuma puheenaihe. Pelkoa koronan tarttumisesta herättää esimerkiksi ovenkahvojen käsitteleminen kauppareissujen aikana.

Nyt energiayhtiö Fortum on kehitellyt eräänlaisen hands free -ovenkahvan. Kierrätysmuovista valmistettava Vipu-lisäosa mahdollistaa ovien avaamisen koskemalla niitä pelkällä käsivarrella. Vipu olisi mahdollista kiinnittää esimerkiksi kylmäkaappien oveen.

Fortumin uutuuskeksintö on ollut kokeilussa maanantaista saakka Helsingin Puistotien Alepassa. Vipu on herättänyt huomiota myös ulkomailla. Siitä on uutisoitu muun muassa New York Post -lehdessä ja kanadalaisella CTV-uutissivustolla.