13,5 kilon kuukivi myyntiin – arvo yli kaksi miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdellä onnekkaalla henkilöllä on pian mahdollisuus omistaa suurehko palanen kuuta. Kevyen kukkaron omistavien ei tosin kannata vaivautua, sillä kuukiven hinnan odotaan kohoavan miljooniin.

Christie’s-huutokauppa asettaa myyntiin NWA 12691 -nimisen kuukiven. 13,5 kiloa painava, jalkapallon kokoinen kappale on viidenneksi suurin tunnettu Maapallolta löydetty kuukivi. Sen arvioidaan olevan noin 2,3 miljoonan euron arvoinen.

Kuusta meteoriitin tai komeetan iskun seurauksena lohjennut kappale löydettiin Saharan autiomaasta. Maapallolla on arviolta vain 650 kilon edestä Kuusta peräisin olevia kiviä. Tutkijat ovat kyenneet todistamaan NWA 12691 -kappaleen olevan kuusta peräisin vertaamalla sitä astronauttien kuukävelyiden aikana keräämiin näytteisiin.