Nerokas keino hillitä väkijoukkoja – puistoon levitettiin tonnin lasti kanankakkaa Ruotsissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset viranomaiset ovat pyytäneet, että ihmiset viettäisivät vappua tänä vuonna virtuaalisesti ja kotioloissa. Hallitus on kieltänyt kaikki yli 10 hengen kokoontumiset, jotta koronavirus ei pääse leviämään ihmisten keskuudessa. Tämä koskee myös vapunviettoa.

Ruotsissa on turvauduttu nerokkaaseen keinoon hillitä väkijoukkojen kokoontumista suosittuun Lundin Stadsparken-kaupunginpuistoon vappuna. Skoonen maakunnassa sijaitseva puistoalue on perinteisesti vapunjuhlijoiden suosiossa ja paikalle kerääntyy vuosittain noin 30.000 ihmistä. Tänä vuonna puiston nurmialue on peitetty kanankakalla, SVT uutisoi.

Lundin kaupungin päättäjät ovat tilanneet puistoon levitettäväksi tuhat kiloa kanankakkaa. Suosittu ja tehokas lannoite tiedetään vastenmieliseksi hajultaan. Poliisit ovat paikalla varmistamassa muun muassa drone-lennokkien avulla, että juhlijoita ei keräänny ulosteesta huolimatta.

Suomen sisäministeri Maria Ohisalo luottaa suomalaisten järkeen. Hänen mukaansa koronaepidemia on hidastunut maassamme yhteisvastuullisten ihmisten ansiosta. Hänen mukaansa vappua saa juhlia, mutta sitä vietetään tänä vuonna kotona ja omalla pihalla sekä virtuaalisesti.

Katso ohjelma tästä: Virtuaalivappu